Agrár Széchenyi Kártya Plusz

New call-to-action

Futamidő: 1, 2 vagy 3 év.

A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére a COVID-19 koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet kezelésére és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében kialakított új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességi díj és költségtámogatásban részesített hitel, amely a 14/2020. (IV.10.) AM rendelet alapján 2020. április 12. és 2020. december 31. között (a határnapokat is beleértve) hatályba lépett hitelszerződések keretében nyújtható.

Előnyei

  • akár teljes állami kamat- , kezességi díj és költségtámogatás,
  • akár 200 millió Ft hitelösszegig,
  • akár ingatlanfedezet nélkül,
  • gyors és egyszerűsített hitelbírálat,
  • az ország több mint 200 pontján igényelhető,
  • használható átutalás révén, bankkártyával készpénzfelvételre, illetve vásárlásra.

Igénylési feltételek

Minden olyan KKV igényelheti, mely

  • rendelkezik legalább egy (25 millió forint felett két) lezárt teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal, ill.
  • MÁK-tól kapott ügyfél-azonosító számmal,
  • nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása,
  • megfelel az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek (az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció üzletszabályzat feltételeit megtalálod a kavosz.hu oldalon). (Az igénylő Vállalkozásnak az alapvető feltételeknek való megfelelésen és a rendelkezésre álló elegendő szabad kereten kívül nem kell további kritériumoknak megfelelni a magasabb hitelösszeg, illetve a kiemelt mértékű támogatás igényléséhez!)

A hitelkeret összege

Maximum 200 millió forint

Az igénybe vehető hitel összege a hitelbírálat eredményétől függ, fiatal mezőgazdasági termelő esetén az adható hitel maximuma 25 millió forint.

A hitel törlesztése

A hitel teljes összegének visszafizetése egyösszegben, a szerződés lejáratának napján esedékes.

Magasabb összegű támogatás

A hitelcél szerinti tevékenység alapján meghatározott jogcímű csekély összegű keret terhére az alábbi díjtételek vonatkozásában jár (a szabad keret erejéig)

100% kamattámogatás a hitel teljes futamidejére,
100% kezességi díjtámogatás a kezességvállalás teljes idejére,
100% kezelési költségtámogatás a hitel teljes futamidejére,
100%-ra vonatkozó egyéb költségtámogatás.

A pótlólagos támogatásokat a finanszírozó hitelintézet hívja le a Magyar Államkincstártól (MÁK) az ügyfelek részére, míg az egyéb költségtámogatásokat az érintett, arra jogosult vállalkozásoknak közvetlenül a MÁK-nál kell igényelniük (a MÁK honlapján közzétételre kerülő nyomtatványon, a vonatkozó Közleményben leírt módon és határidőkben).

A hitel kötelező biztosítékai

A hitel fő biztosítéka az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) készfizető kezességvállalása (ezt a hitelszerződés megkötését követően a finanszírozó Bank igényli, a vállalkozásnak ennek kapcsán nincs külön teendője).

Kötelező biztosíték továbbá (az Üzletszabályzat szerinti feltételeknek megfelelő) nagykorú magánszemély(ek) készfizető kezességvállalása.

Tárgyi biztosíték 25-50 millió forint között opcionális, 50 millió forint feletti hitelösszeg esetén egyéb fedezet (pl. ingatlan) bevonása is szükséges.

Igényelj Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Pluszt most!

New call-to-action

Forrás: kavosz.hu

Nézz körül többi ajánlatunk közt!