fbpx

Okos Faktoring Blog

Az Okos Faktoring Blog a PénTech hivatalos blogja, ahol ismeretterjesztő cikkeket közlünk faktoring, finanszírozás és pénzügyi menedzsment témákban. Szakértő munkatársaink bemutatják, hogy mi szükséges ahhoz, hogy egy vállalkozás pénzügyei ne a probléma, hanem a növekedés és a siker forrásai legyenek.


Tudjon meg többet az új, rendkívül kedvezményes hiteltermékekről! Kérjen cégére szabott, egyedi ajánlatot pár perc alatt, rövid, ingyenes regisztráció után!

Regisztráljon a Péntech második webináriumára, amely bemutatja, hogyan használhatja a likviditási tervet, mint a válságálló pénzügyi tervezés kulcsát.


A szerződéskötés a sikeres üzletelés szerves része. Tudja meg, hogy mik is azok a pontok, amiken mindenképp érdemes végigmenni a szerződés aláírása előtt.


Hogyan lehet egy százéves cégből dinamikusan növekvő, sikeres vállalatot építeni? Tudja meg Szabó Gergővel, a Ganz KK ügyvezetőjével és tulajdonosával készített interjúnkból.


Miért nehézkes az Európai Bankhatóság pénzforgalmi rendszerének működése és mi lehet a megoldás? 7 ok, ami a működést nehezíti és a megoldási lehetőségek.


“A tervezés kulcskérdés” – mondja Félix Miklós a Family Frost tulajdonosa és ügyvezetője. Interjúnkban bemutatja, mi a cég sikerének a titka, mire figyeljenek a kezdő vállalkozások.


Milyen finanszírozási formák segíthetik leginkább cége növekedését? Melyek a vállalatfinanszírozás formái és hogyan működnek? Tudjon meg többet a finanszírozási stratégiákban rejlő vállalkozásfejlesztési lehetőségekről!


Tudja meg, hogy mire kell figyelnie üzleti ügyei és beszélgetései lebonyolítása során. Kartell, mint piaci viselkedés, jogi megközelítésből.


Következő cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan fontos dolgot, amire minden vállalkozónak érdemes odafigyelni a vállalati folyószámlahitel igénylés alkalmával.


Likviditás: a túlélés kulcsa válsághelyzetben 2

Az elmúlt hetek történései miatt a következő hetek és hónapok a piac átrendeződéséről fognak szólni, ami sok cég esetében jelentős likviditási problémákat vagy akár csődöt is jelenthet. Annak érdekében, hogy ez ne következzen be, 4 pontban összefoglaltuk, hogy mit tehet egy vállalkozó válság idején.


Korábbi cikkjeinkben már beszámoltunk arról, hogy a kis-és középvállalatok fejlődésének útjában gyakran likviditásuk hiánya áll, mely sok esetben a hosszú fizetési határidők miatt következik be. Következő cikkünkben ezen fizetési határidők kis-és középvállalatokra gyakorolt hatásait járjuk körbe, illetve megoldási alternatívákat kínálunk rájuk.


Péntech hogyan működik

A PénTech szolgáltatásával a kintlévő számlákat egyszerűen, gyorsan és teljesen online tudják finanszírozni vállalkozások. Hagyományos szereplőkhöz képest az egész folyamat sokkal gyorsabbá és papírmentessé válik. Ábránkban megmutatjuk, hogy hogyan néz ki a folyamat lépésről lépésre.


Faktoring növekedés

Előző cikkeinkben bemutattuk, hogy mi az a faktoring, hogyan különbözik ettől az okos faktoring, valamint hogy hogyan néz ki a magyar faktoring piac. A visszajelzések alapján úgy döntöttük, hogy a fentiek közül kiemeljük azt az 5 dolgot, amit feltétlenül tudnia kell annak, aki faktorálni szeretne. 


OTP Faktoring

A magyar faktoring piac óriási növekedésen ment keresztül az elmúlt években. Átlagosan 25%-al nőtt évente a bruttó faktorált forgalom 2014 és 2018 között Magyarországon. Ez a gyorsan növekvő piac pedig a négy legjelentősebb piaci szereplő, az OTP Faktoring valamint az MKB, CIB és Unicredit kezében koncentrálódik. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy milyen szegmensek nőttek a leginkább az elmúlt években, kik a legaktívabb szereplők és milyen hatással lehet az okos faktoring erre a piacra.


likviditás online

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy mi az a faktoring. Ahogy ígértük, mostani cikkünkben bemutatjuk, hogy mi a különbség a hagyományos faktoring és az okos faktoring közt. A hagyományos faktoring hasznos lehet nagyobb cégeknek, de kisebb vállalkozások kieshetnek a szűrőn. Az okos faktoring ezzel szemben kisebb, fiatalabb cégeknek is elérhető, gyors és átlátható megoldást kínál kis- és középvállalatok (KKV) számára.


Faktoring folyamat

A magyar kis- és középvállalati (KKV) szektor egyik legnagyobb problémája a likviditás. A likviditási gondokban a legfájdalmasabb az, hogy a vállalkozás alapvetően jól működik, de a keményen elvégzett munkáért lassan fizetnek az ügyfelek – míg a vállalkozás továbbra is gyorsan kell, hogy fizesse a számláit. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a faktoring, s különösen az okos faktoring.

Pén

® 2020 Péntech Solutions Kft.

+36 21 201 00 70

[email protected]

Munkatársaink hétköznap 9:00 és 18:00 óra között állnak rendelkezésére.

hu_HU
en_GB hu_HU