Okos Faktoring Blog

Az Okos Faktoring Blog a PénTech hivatalos blogja, ahol ismeretterjesztő cikkeket közlünk faktoring, finanszírozás és pénzügyi menedzsment témákban. Szakértő munkatársaink bemutatják, hogy mi szükséges ahhoz, hogy egy vállalkozás pénzügyei ne a probléma, hanem a növekedés és a siker forrásai legyenek.


Péntech hogyan működik

A PénTech szolgáltatásával a kintlévő számlákat egyszerűen, gyorsan és teljesen online tudják finanszírozni vállalkozások. Hagyományos szereplőkhöz képest az egész folyamat sokkal gyorsabbá és papírmentessé válik. Ábránkban megmutatjuk, hogy hogyan néz ki a folyamat lépésről lépésre.


Faktoring növekedés

Előző cikkeinkben bemutattuk, hogy mi az a faktoring, hogyan különbözik ettől az okos faktoring, valamint hogy hogyan néz ki a magyar faktoring piac. A visszajelzések alapján úgy döntöttük, hogy a fentiek közül kiemeljük azt az 5 dolgot, amit feltétlenül tudnia kell annak, aki faktorálni szeretne. 


OTP Faktoring

A magyar faktoring piac óriási növekedésen ment keresztül az elmúlt években. Átlagosan 25%-al nőtt évente a bruttó faktorált forgalom 2014 és 2018 között Magyarországon. Ez a gyorsan növekvő piac pedig a négy legjelentősebb piaci szereplő, az OTP Faktoring valamint az MKB, CIB és Unicredit kezében koncentrálódik. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy milyen szegmensek nőttek a leginkább az elmúlt években, kik a legaktívabb szereplők és milyen hatással lehet az okos faktoring erre a piacra.


likviditás online

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy mi az a faktoring. Ahogy ígértük, mostani cikkünkben bemutatjuk, hogy mi a különbség a hagyományos faktoring és az okos faktoring közt. A hagyományos faktoring hasznos lehet nagyobb cégeknek, de kisebb vállalkozások kieshetnek a szűrőn. Az okos faktoring ezzel szemben kisebb, fiatalabb cégeknek is elérhető, gyors és átlátható megoldást kínál kis- és középvállalatok (KKV) számára.


Faktoring folyamat

A magyar kis- és középvállalati (KKV) szektor egyik legnagyobb problémája a likviditás. A likviditási gondokban a legfájdalmasabb az, hogy a vállalkozás alapvetően jól működik, de a keményen elvégzett munkáért lassan fizetnek az ügyfelek – míg a vállalkozás továbbra is gyorsan kell, hogy fizesse a számláit. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a faktoring, s különösen az okos faktoring.

hu_HU
en_GB hu_HU