Faktorálás – Számos kkv-nak jelentene megváltást, mégis kevesen ismerik

Péntech

Késlekedő számlafizetés, körbetartozás, csúszó bérkifizetések – a magyar vállalkozások helyzete ma egészen biztosan nem irigylésre méltó, ha finanszírozási problémák megoldásáról van szó. Hogyan lavíroznak a cégek ebben a bizonytalan helyzetben? Mit tesznek a likviditásuk megőrzése és optimalizálása érdekében? Ismerik a kedvezőbb feltételeket kínáló finanszírozási megoldásokat? Hogyan segít például a faktorálás? A Péntech legfrissebb felméréséből kiderül!

Az utóbbi időszak hírei között rendszeresen fellelhető, hogy a kkv szektornak rengeteg kihívással kell megkűzdenie. Először a pandémia okozta gazdasági helyzetben kellett helytállniuk, megőrizni a likviditásukat és gondoskodniuk az anyagbeszerzésről, úgy hogy Európa- és világszerte akadoztak az ellátási láncok. Úgy tűnt, hogy van kiút a nehéz helyzetből, de amikor elérkezett a várva várt gazdasági fellendülés, akkor újabb nehézségeket és kihívásokat hozott az ukrán-orosz háború kitörése. 

Ahogyan ez a mindennapi életünket meghatározza, úgy a kkv szektor cégeire is jelentős hatást gyakorol a kialakult helyzet, ami több szempontból is nehezíti a működésüket. Azonban van megoldás ezekre a kihívásokra a különböző cégfinanszírozási lehetőségeknek köszönhetően. Ilyen például a faktoring, ami egyszerű és gyors megoldást biztosít, viszont sajnos még mindig kevéssé ismert lehetőség. A Péntech legújabb kutatásából kiderült, hogy a cégeknek szükségük van gyors pénzügyi támogatásra, de sok esetben nem tudják, hogy mi lenne a jó megoldás, illetve, hogy mit és hogyan vegyenek igénybe.

Legújabb kiadványunkban kutatásunk eredményeiről számolunk be, ami az elmúlt évek trendjeit és tapasztalait elemzi és foglalja össze. A trendek segítenek rávilágítani arra, hogy milyen megoldás jelent igazán segítséget illetve arra, hogy számla faktorálásnak köszönhetően hogyan tudják a vállalkozók biztosítani akár egy ilyen bizonytalan helyzetben is cégük stabil működését.

Tartalomjegyzék

1. Járvány, háború, munkaerőhiány – Mi jelenti jelenleg a legnagyobb akadályt?

2. A faktorálás jelentheti az optimális megoldást

3. Mi a faktorálás?

4. A faktorálás előnyei

5. Mire költenének el a cégek a faktorálás által gyorsan befolyt összegeket?

6. Faktorálás – Nyitottak a vállalkozások, de még sok a kérdés

7. Miért ódzkodnak sokan a külső finanszírozástól?

8. A digitális faktorálás a válasz

9. Összefoglalás

Milyen finanszírozási kihívásokkal kell ma a magyar vállalkozásoknak megküzdeniük, és hogyan segít ebben a faktorálás? -»

A vállalkozói hitel számos új lehetőséget nyithat meg egy kkv előtt. Igényeld felkészülten átfogó kisokosunk segítségével ->

Amikor egy-egy cél megvalósításához nem áll rendelkezésre elegendő anyagi forrás, felmerül a kérdés: hitel vagy lízing konstrukció a megfelelő megoldás? Melyik a gazdaságosabb egy

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel, hogy mindig értesítést kapj amikor új blogposzttal jelentkezünk!