Likviditási terv vállalkozások részére [letölthető likviditási tervvel]

Péntech

New call-to-action

Megfelelő tervezés nélkül a cég olyan, mint egy sodródó hajó: könnyen zátonyra futhat.

Az üzleti tervezés szerencsére sok cég számára nem ismeretlen fogalom. Az üzleti terv részletes pénzügyi tervvé való átalakítására azonban több vállalkozásnál nincs kapacitás. Ezen belül is a likviditási terv kialakítása szinte ritkaságszámba megy. Enélkül azonban a cégek könnyen találhatják szemben magukat váratlan problémákkal: előfordulhat például, hogy egy nyereséges cég fizetésképtelenné válik, ahogy korábbi webináriumunkban bemutattuk.

A likviditási terv elkészítése nem egyszerű feladat. Éppen ezért a Péntech csapata összeállított egy likviditási terv sablont, amit bármilyen vállalkozás egyszerűen ki tud tölteni, és ugyanilyen könnyen értelmezni is tud. 

A táblázat első fülén található rövid leírás bemutatja, hogy hogyan töltsd ki a sablont, míg a második tábla maga a sablon. A sablon elején add meg, hogy összesen mennyi pénze és lehívható hitelkerete van a cégednek a tervezési időszak elején. Az ezalatt következő részen először azt írd be, hogy milyen bejövő pénzáramokra számít a vállalkozásod a következő 12 hónapban, majd azt, hogy milyen készpénzes költései és kiadásai lesznek a cégednek. A tábla harmadik és negyedik részében azt töltsd ki, hogy a vállalkozás rendelkezésre álló pénzállománya növekszik, vagy csökken-e más módon: például fog-e beruházni a céged, vesz-e föl hitelt a céged, vagy fizet-e osztalékot. A tábla alján pedig látható lesz, hogy elég pénze (és lehívható hitelkerete) van-e a cégednek ahhoz, hogy fizetőképes maradjon, vagy új forrást kell keress, például faktoring vagy hitel felvételével.

A sablont akár több verzióban is elkészítheted, hogy megvizsgáld, hogy akkor is fizetőképes marad-e a céged, ha például lassabban fizetnek a vevőid vagy a szállítód szigorítja a fizetési feltételeket.

Töltsd le díjmentesen sablonunkat, amiben egyszerűen elkészítheted vállalkozásod likviditási tervét.

A kitöltéssel kapcsolatban szakértőink szívesen állnak rendelkezésedre. Fordulj  gazdasági igazgatónkhoz, Csák Jánoshoz bizalommal a [email protected] email címen.

Milyen finanszírozási kihívásokkal kell ma a magyar vállalkozásoknak megküzdeniük, és hogyan segít ebben a faktorálás? -»

A vállalkozói hitel számos új lehetőséget nyithat meg egy kkv előtt. Igényeld felkészülten átfogó kisokosunk segítségével ->

Amikor egy-egy cél megvalósításához nem áll rendelkezésre elegendő anyagi forrás, felmerül a kérdés: hitel vagy lízing konstrukció a megfelelő megoldás? Melyik a gazdaságosabb egy

Iratkozz fel hírlevelünkre

Iratkozz fel, hogy mindig értesítést kapj amikor új blogposzttal jelentkezünk!