Széchenyi Beruházási Hitel Plusz

New call-to-action

Futamidő: Átmeneti jogcímen maximum 6 év, csekély összegű támogatási jogcímen maximum 10 év.

Széles körben felhasználható beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzés, valamint a feltételeknek megfelelés esetén hitelkiváltás finanszírozására. A hitel elősegíti a vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, így különösen a meglevő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását.

A hitel segítségével megvalósítható lehetséges hitelcélok például: ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés (legfeljebb a hitelösszeg 20%-áig), részvény, üzletrész, egyéb társasági részesedés vásárlása, vagy akár a Vállalkozás fennálló, piaci árazás szerint nyújtott beruházási hitelének kiváltása.

Előnyök

  • széles körben alkalmas beruházási célok megvalósítására,
  • állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatás,
  • akár 1 milliárd forint hitelösszeg igényelhető,
  • 10 éves futamidőre is választható,
  • az ország több mint 200 pontján igényelhető.

Igénylési feltételek

Minden olyan KKV igényelheti, amelynek

  • nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása.,
  • és megfelel a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek (az üzletszabályzat feltételeit megtalálod a kavosz.hu oldalon)

Saját erő

A Vállalkozásnak rendelkeznie kell a beruházás tervezett (bruttó vagy nettó, attól függően, hogy a finanszírozásnál bruttó, vagy nettó költségek vehetőek figyelembe) költsége min. 10 %-ának megfelelő saját erővel (kivéve hitelkiváltás, ahol nincs saját erő elvárási kötelezettség).

A hitelkeret összege

1 millió – 1 milliárd  forint.

A hitel törlesztése

A hitel törlesztésének megkezdésére a türelmi időt (maximum 24 hónap) követően kerül sor.

Kamat

A Széchenyi Beruházási Hitel Plusz-hoz biztosított kamat- és kezelési költségtámogatásnak köszönhetően a vállalkozás által fizetendő nettó ügyleti kamat fix 0,5%/év. A vállalkozások számára a 2020. évben esedékes kamatfizetések teljesítésére is türelmi idő biztosított.

A hitel kötelező biztosítékai

A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt. és a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása, valamint tárgyi biztosíték.

Igényelj Beruházási Hitel Pluszt most!

New call-to-action

Forrás: kavosz.hu

Nézz körül többi ajánlatunk közt!